maanantai 25. maaliskuuta 2013

Elämä on näyttö

Kaikesta pitää elämässä tehdä jonkilainen näyte. Kaikki osaaminen perustuu näyttöön. Mitä sinä näytät elämästäsi?

Koko elämä on oikeastaan näyttö. On erilaisia valintoja ja erilaisia päämääriä. Kaikki pitää suunnitella ja perustella. Toteutusvaiheessa jokainen kuitenkin vähän soveltaa. Jos jokin menee täysin suunnitelmien mukaan niin se on täysi kymppi. Näinhän se on. Harvoin mikään menee suunnitelmien mukaan. Aina tulee pari muuttujaa mitä ei suunnitellessa osannut ottaa huomioon.

En tavoittele täyttä kymppiä, koska pidän enemmän soveltamisesta. Se on vähän sellaista elämässä sooloilua. Paljon jännittävämpää, kun kaikesta ei tee suuria suunnitelmia. Siitä vain kokeilemaan, jos ei onnistu ensimmäisellä kerralla niin taatusti ei uudestaan kokeile täysin samalla tavalla. Soveltaminen opettaa eniten.

Minä tein "tarkan" suunnitelman kampauksesta tänään. Suunnitelma ei käytännössä toiminut lainkaan. Soveltamalla sain aikaan tyydyttävän lopputuloksen. Miksi kaikesta pitäisi saada kiitettävä, jos kerran olemassa on kaikkia osapuolia tyydyttävä vaihtoehto. Se nyt niin justiinsa. Aina ei tarvitse olla täydellinen.


1 kommentti: