tiistai 9. syyskuuta 2014

Twitterin vallankumous

Sosiaalinen media toiselta termiltään some on vallannut koko maailman. Siinä missä ja miten ennen kuunneltiin ja katseltiin uutisia on tapahtunut merkittävä muutos. Suurimmat uutiset löytää Suomessa seuraamalla mediassa Tuomas Enbuskea ja muutamaa merkittävää poliitikkoa. 

Eilen en seurannut virallisesti uutisia mistään merkittävästä tietolähteestä joihin mukaan luen tv-uutiset ja iltapäivälehdet. Tiedän kaiken tarpeellisen pelkän Facebookin ja Twitterin kautta. Stubb pelkää pakotteita joita Venäjä/Ukraina tilanne näyttää vaativan. Eihän meillä Suomessa sen suurempaa uutista ole tällä hetkellä. Odotamme vain varpaillamme mitä tilanne seuraavaksi eteen tuo. 

Venäjän asettamasta vastapakotteesta saimme aikaseksi vitsiksi muodostuneet Putinjuustot ja lähes kaikessa on nyt etuliitteenä Putin. Itse näen tilanteen vain logistiikan kautta. Vasta kuorma-autokortin ja ammattipätevyydet suorittaneena voin vain miettiä kuinka suuren loven Venäjä sai aikaseksi logistiikka -ja kuljetusalan yrityksille.

Julkisuuden henkilöt kilpailevat Twitterissä seuraajista ja totta kai näkyvyydestä. Tämän aamun suurin sota näyttää syttyneen Helsingin sanomien pääkirjoituksesta, jossa arvostellaan hyvin kärkkäästi Madventures ja Docventures ohjelmien takaa tuttua Riku Rantalaa. 

Kaikki alkoi tästä: http://nyt.fi/a1305869657646

Mediassa seurattiin pitkään sitä, kuinka Laura Räty kierteli aikaisemmin elämässään veroja. Siitä saatiin melkoinen myrsky someen, twiittauksia satoi joka suunnasta ja radio-ohjelmat toinen toisensa perään tylyttivät Laura Rätyä. 

Riku Rantala kantoi oman kortensa kekoon "halutessaan" lahjoittaa verovirastolle muutaman tonnin rahaa. Tempaushan se nimenomaan oli. Helsingin sanomien pääkirjoituksessa asia tuotiin esiin ja arvosteltiin, koko lahjoituksen tekemistä. Riku Rantalan tylyttäminen henkilökohtaisesti saattoi mennä hieman pitkälle. Mieshän kuitenkin sohaisi muurahaispesää tikulla ja näytti mediaa seuraaville ihmisille kuinka vaikeaa verotoimistossa on asioida. 

Tämä pelkästään 20-vuotiaan suusta. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti