torstai 11. syyskuuta 2014

Mediaverho

Tänään olessani jälleen kerran iloisena ja aktiivisena töissä sain ajella pitkään sumuverhon peittämänä. Hetkittäin oli jopa pelottavaa, kun sumu oli niin tiivistä ettei edellä nähnyt kuin yhden auton valot.

Totta kai radiosta kuulin uutiset joissa mainittiin, että Turussa on hyvin sankkaa sumua. Minä ajoin Pirkanmaalla. Mietin tänään hyvin paljon sitä, kuinka paljon media on muuttunut. Aikaisemmin en jaksanut kuunnella yhdenkään radiojuontajan hölöttämistä radioaalloilla. Halusin kuunnella vain musiikkia. Tilanne on nyt toisin. Rakastan kuunnella aamushowta. Se alkoi NRJ:n aamupojista, mutta nykyään etsin sisällökkäämpää kuunneltavaa. Tunnustaudun Radio Novan kuuntelijaksi. En tiedä mitään parempaa kuin Enbuske & Linnanahde Crew:n aamushown.

Yleensä arvostan enemmän naisjuontajia radiossa. Miehet ovat jotenkin niin vakavamielisiä. Enbuske ja Linnanahde eivät kyllä ansaitse titteleitä vakavamieliset. Molemmat osaavat käsitellä vakavia asioita, mutta ei kuitenkaan liian vakavasti. He ovat pompanneet myös kaikkien tietoisuuteen lähivuosina. En edes tiennyt keitä he ovat parisen vuotta sitten, mutta nyt he ovat kaikkialla. Minna Kuukka sen sijaan on ollut pitkään lempparini Novaa kuunnellessa.

Enkä nyt sano, etteikö välillä ole kiva kuunnella ihan pelkkää juontajien naureskelua omalle tyhmyydelleen. Enemmän kuitenkin radio opettaa. Sillä on taika pitää ajantasalla juuri sillä hetkellä puhuttelevista asioista. En tiennyt yhtään mitään esimerkiksi poliittisista asioista vielä kaksi vuotta sitten. Nykyään seuraan monia kansanedustajia Twitterissä ja tiedän jopa miten eduskunta toimii.

Kolmessa tunnissa radiota kuuntelemalla 
voi listata mitkä ovat päivän
polttavimmat puheenaiheet.

Radio on loistava väline kaiken median keskellä. Jotenkin se tuntui vanhanaikaiselta vielä vuosi sitten. Melkein jo ajattelin ettei radiota kuuntele kuin ihmiset jotka odottavat toisen maailmansodan loppumista. Trendikkäät radiojuontajat ovat herättäneet radioaallot eloon.

Sanomalehdet meinasivat myös tehdä totaalisen kuoleman. Nykyään kaikki on vain muutaman klikkauksen päässä. Ei tarvitse odotella postinkantajaa, kun voi vain avata tietokoneen. Kaikki muuttuu todella nopeasti. Ei tarvitse mennä kuin 10 vuotta taaksepäin niin yksikään keski-ikäinen ei elänyt ilman painettua lehteä niin, että musteen pystyi haistamaan ja se vielä tarttui sormiin.

Mitähän se media tuo tullessaan seuraavaksi!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti