sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Venäjäpelko

Lehdet kirjoittivat menneellä viikolla tutkimuksista joiden mukaan yli puolet suomalaisista pitävät Venäjää uhkana. Kyselyitä ja tutkimuksia oli toteutettu  soittamalla puhelimitse noin 1000:lle henkilölle. Eri ikäluokkia ja sosiaalista asemaa unohtamatta. Tuntuu vähintäänkin siltä, että tällä saadaan vähintään lietsottua Venäjäpelkoa kaikkiin.

Median uutisointi ei paranna tilannetta. Etusivun uutiset ovat miltei jokaisessa lehdessä täynnä artikkeleita siitä, mitä Venäjä on milloinkin sanonut ja tehnyt. Realistisempaa olisi kirjoittaa yksi laaja artikkeli eikä aiheuttaa tulvaa pelkästä Venäjä-Ukraina-EU tilanteesta. Sitä ei pysty edes yhdellä kädellä laskemaan montako uutista pakotteista tuli torstain ja perjantain aikana.

Suomi on uutisia täynnä, mutta kaikki kirjoittavat ja uutisoivat vain näistä samoista asioista. Mahtui mennellä viikolla uutisiin myös Jyrki Kataisen tittelit ja salkut uudessa huippuvirassaan. Twitterin käyttöönotto sai medialta yllättävän vähän huomiota. Oletin siitä tulevan vähintään iltapäivälehtien suurin uutinen. Haluan nyt korostaa, että en seurannut Twitteriin Jyrki Kataista, loin tilili ainakin vuorokauden aikaisemmin.

Perussuomalaisten kansanedustaja Ismo Soukola sai nimensä muutamalla turvallisuus/poliisimöläytyksellä kaikkien tietoisuuteen.

Mitähän sitä itse tekisi, jotta saisi edes vähän huomiota?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti