maanantai 15. syyskuuta 2014

Mainosviha

Tilasin nyt sitten viimein itselleni Aamulehden. Onhan tätä siirtoa nyt harkittu jo kolme vuotta. Olen jo pitkään kaivannut sisällökkäämpää uutisaaltoa kuin mitä Suomen suosituimmat iltapäivälehdet kaikkien iloksi tarjoavat. Helsingin sanomilla ja Aamulehdellä on molemmilla toki ilmaista sisältöä mitä saat lukea pienin rajoituksin. Siinä vaiheessa, kun olet lukenut tietyn määrän uutisia lehdet sulkevat ovensa tiedonjanoisilta kansalaistilta.

Lähes kaikki lehdet ovat siirtyneet internetin ihmeelliseen maailmaan. Suurimmalta osalta löytyy myös puhelimeen omat sovellukset. Kuinka kätevää uutisten lukeminen ja seuraaminen nykypäivänä onkaan. Aamulehti avautuu nyt silmieni eteen joka aamu, ja voin kahvia nauttiessani lukea ja kommentoida päässäni jokaista tekstiä. Sisäinen valejournalistini alkaa aina kommentoimaan jokaista tekstiä. No ei nyt ihan jokaista.

Tilasin tietenkin nettiversioiden lisäksi ihan aidon painetun sanomalehden. Onhan se pakko pääästä myös nauttimaan musteen ja paperin tuoksusta. Sitä paitsi en minäkään 100% luota nettimaailmaan. Mitäs sitten, kun netti ei jonain kauniina päivänä toimi? Joutuisin aivan totaaliseen uutispimentoon. Aamulehdellä on kuitenkin iloiset ja reippaat omat postinkantajat jotka aamuisin tiputtelevat lehdet postiluukuista sisään. Tai sitten jollain saattaa olla ihan aito postilaatikko.

Ainut asia mikä saa nyt negatiivisen suuren miinuksen on mainonta. Itse en ole kovinkaan iloinen maksaessani lehdestä, jossa mainoksia on enemmän kuin sisältöä. Tai ainakin pääpaino on mainoksissa eikä sitten sisällössä. Mainokset tunkevat muutenkin joka paikkaan. Olisiko mahdollista miettiä edes mainosten asettelua. Kirkon pääuutisten yhteydessä mainos ilmaisesta risteilystä suurien tähtien lomassa. Tai kovasti politiikkaa arvostelevan lehtikirjoituksen vieressä on mainos Maijan langoista joissa on nyt 40% enemmän villaa. Ei mene jakeluun. Mainoksistako minä nyt maksoinkin? Onko minua mahdollisesti huijattu.

Tämän aamuisessa sovelluslehdessäni oli neljä sivua pelkkiä mainoksia ja jokaisella sivulla vähintäänkin yksi mainos palstoja täyttämässä. Tunkekaa ne mainokset sinne missä ihmiset ilmaiseksi urkkivat uutisia. Ei sinne missä lukijat maksavat uutisistaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti